Teamontwikkeling

DOELGERICHT SAMENWERKEN - BEGELEIDING OP MAAT

Elke organisatieverandering kent eigen uitdagingen en problemen. Niet alleen voorafgaand en tijdens het veranderen, maar ook: Hoe zorg je dat een verandering blijvend is? En dat blijven leren en ontwikkelen de norm wordt? Volgens ons is doelgericht samenwerken het antwoord op deze vragen. We denken dan ook graag met je mee hoe doelgericht samenwerken in jouw organisatie bevorderd kan worden.

 

Veel voorkomende thema's tijdens teamontwikkeling zijn: open communicatie, faciliterend leiderschap, zelfsturende teams, veranderende teamrollen, structuur in werkprocessen, individuele ontwikkeling, organisatiecultuur en blijvend leren.

Strategie

De eerste stap naar doelgericht samenwerken is het in kaart brengen van de invloeden van werknemers, managers en de verandering zelf. Zijn deze (in)effectief? En is men van de invloed bewust?

 

 

Stap twee is het formuleren van een organisatiedoel. Wat wil het team gezamenlijk bereiken? 

 

Deze twee stappen bepalen de strategie voor de teamontwikkeling.

Teamontwikkeling

Het traject teamontwikkeling kent altijd dezelfde opbouw:

>> Vrijblijvende kennismaking

>> Trajectvoorstel op basis van de wensen en behoeftes van het team en/of afdeling

>> Start en uitvoering traject

>> Evaluatie met iedere deelnemer

 

Ondanks de vaste opbouw, verrassen we klanten graag met een gevarieerde inhoud op maat!

Resultaat

Doelgericht samenwerken kan voor veel organisatie de eerste stap naar een goede werksfeer, enthousiaste werknemers en behalen van resultaten zijn.

 

Ben je benieuwd of de teamontwikkeling van Faim Advies iets voor jou is? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.